בביה"ח רמב"ם הושק הבוקר מרכז למיצוי זכויות מטופלים ומשפחותיהם
השרה גילה גמליאל: "בזמני אשפוז הזכויות משתנות ומתרחבות, אך לצערי רבים מהם אינם מודעים לכך. במאמצי העובדים והמתנדבים ביחידות סגולה, הגענו בשנים האחרונות ליותר מ 320 אלף אזרחיות ואזרחים ותיקים מאושפזים ומיצינו עבורם זכויות בהיקף של למעלה מ 30 מיליון ₪. אני שמחה ומברכת על כך שמשרד הבריאות ובית החולים רמב"ם מאמצים את המודל ומנגישים אותו לכלל האוכלוסייה".
מנכ"ל ביה"ח רמב"ם, ד"ר מיקי הלברטל: " רמב"ם – הקריה הרפואית לבריאות האדם חרטה על דיגלה ערך חשוב שהוא: "האדם במרכז". אין ספק שחלק בילתי נפרד הוא הסיוע שאנו מסוגלים להעניק למטופל ובני משפחתו בעזרה שלנו על ידי חשיפתו לזכויותיו במגוון השירותים החברתיים עקב המחלה והאשפוז בבית החולים. חברה מתקדמת נמדדת בסיוע שהיא מסוגלת להעניק לכלל המרכיבים בתוכה. ובעיקר לאוכלוסיות החלשות או לאוכלוסיות שנמצאות בתקופת זמן מאתגרת כמו מחלה או זיקנה. רמב"ם גאה לחנוך את המשכן החדש של "המרכז למיצוי זכויות מטופלים" והנשכרים הם כמובן כלל האזרחים - צעירים או ותיקים, ובני משפחות של מטופלים, שלא תמיד מודעות למגוון הזכויות שמגיעות להם".
איילת גרינבאום, מנהלת אגף השירות במשרד הבריאות: משרד הבריאות רואה את ההקלה על הבירוקרטיה והסיוע למטופלים אל מול יחידות ממשלתיות ויחידות מערכת הבריאות כחלק מהשירות אותו הוא נותן לציבור הרחב. רתמנו משרדי ממשלה נוספים והצלחנו להקים מרכז משותף אחד, בו השלם גדול מסכום חלקיו.
הבוקר (שלישי), בהשתתפות השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל ומנכ"ל ביה"ח רמב"ם ד"ר מיקי הלברטל הושק בבית החולים רמב"ם מרכז למיצוי זכויות מטופלים ומשפחותיהם. המוקד מאמץ את מודל העבודה של מיזם יחידות סגולה של המשרד לשוויון חברתי הפועל בשבעה עשר בתי חולים ברחבי הארץ, ובחמש השנים האחרונות גם בבית החולים רמב"ם. המרכז יכלול פעילות של בית החולים רמב"ם, משרד הבריאות והמשרד לשוויון חברתי ויספק מענה לכלל המאושפזים והמטופלים בבית החולים ולבני משפחותיהם, מינקות ועד זקנה. כאשר, יחידת הסגולה תוסיף לספק מענה לאזרחים הוותיקים ותופעל על ידי האזרחים הוותיקים המתנדבים בה, כפי שמתקיים מאז 2014.
המרכז למיצוי זכויות של מטופלים ובני משפחותיהם יספק מענה לכלל המטופלים בבית החולים ובני משפחותיהם, כאשר במרכז יינתנו שירותים למטופלים עד גיל פרישה וביחידת הסגולה למטופלים מגיל פרישה. במוקד יינתן מידע מקיף למטופלים על זכויותיהם ויסייעו במיצוין, כאשר השירות ניתן כולו חינם לאזרחים.
"אין ספק שחברה מתקדמת נמדדת בסיוע שהיא מסוגלת להעניק למרכיבים החלשים יותר בתוכה", אמר במעמד השקת המרכז החדש ד"ר הלברטל, "המרכז הרפואי רמב"ם גאה לחנוך את המשכן החדש של "המרכז למיצוי זכויות מטופלים" של משרד הבריאות, המשלב בתוכו גם את "יחידת סגולה" של המשרד לשוויון חברתי – המתמקד במיצוי זכויות לאזרחים ותיקים ובני
משפחותיהם. השילוב הזה של שני משרדי ממשלה המושיטים יד לאוכלוסיית המטופלים, יחד עם תוספת כוח של עובדות סוציאליות מסורות של בית החולים המיועדות לסיוע במרכז המשולב – מאפשרת להפנות מאמץ מיוחד לאותו כיוון. הנשכרים הם כמובן כלל האזרחים - צעירים או ותיקים, ובני משפחות של מטופלים, שלא תמיד מודעות למגוון הזכויות שמגיעות להם".
השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל: "בשנים האחרונות יחידות סגולה הוא אחד ממיזמי הדגל של המשרד לשוויון חברתי, ומסייע לנו במאמץ החשוב למיצוי זכויות האזרחים הוותיקים. בזמני אשפוז הזכויות משתנות ומתרחבות, אך לצערי רבים מהם אינם מודעים לכך. במאמצי העובדים והמתנדבים ביחידות סגולה, האזרחים הוותיקים המאושפזים מכירים את זכויותיהם וממשים אותן. בשנים האחרונות הגענו ליותר מ 320 אלף אזרחיות ואזרחים ותיקים מאושפזים ומיצינו עבורם זכויות בהיקף של למעלה מ 30 מיליון ₪. אני שמחה ומברכת על כך שמשרד הבריאות ובית החולים רמב"ם מאמצים את המודל ומנגישים אותו לכלל האוכלוסייה".
נציין, כי יחידות סגולה הוא מיזם שהקים המשרד לשוויון חברתי ב 2013 והוא פועל כיום בשבעה עשר בתי חולים ברחבי הארץ. המיזם מופעל על ידי 400 אזרחים ותיקים המתנדבים בבתי החולים ומסייעים לאזרחים ותיקים מאושפזים ולבני משפחותיהם למצות זכויות. עד היום סייעו ביחידות סגולה ליותר מ 320,000 אזרחים ותיקים מכל רחבי הארץ ומימשו להם זכויות בהיקף של 30 מיליון ₪. ב 2018 לבדה, ניתן השירות ל 81,000 אזרחים ותיקים ומוצו להם זכויות בהיקף של 9,000,000 ₪. יחידת הסגולה ברמב"ם, שהוקמה כאמור ב 2014, מופעלת על ידי 35 מתנדבים ומסייעת מידי חודש ל 650 אזרחים ותיקים בממוצע, ועד היום למן הקמת היחידה ברמב"ם סייעו ל 35,000 אזרחים ותיקים שאושפזו שם.
איילת גרינבאום, מנהלת אגף השירות במשרד הבריאות: "מרכזי מיצוי הזכויות שמשרד הבריאות מקים בימים אלה במרכזים הרפואיים מוקמים לטובת המטופלים כחלק מהתפיסה שמימוש הזכויות הנובעות כתוצאה ממצב בריאותי יסייע למטופלים ויעזור להם בהליך ההחלמה.
משרד הבריאות רואה את ההקלה על הבירוקרטיה והסיוע למטופלים אל מול יחידות ממשלתיות ויחידות מערכת הבריאות כחלק מהשירות אותו הוא נותן לציבור הרחב. במקום להתמודד לבד מול כל משרד וגוף בנפרד - הקמנו מקום אחד, שמרכז את המידע ומסייע למטופל לממש את הזכויות הקשורות למצבו הבריאותי. רתמנו משרדי ממשלה נוספים והצלחנו להקים מרכז משותף אחד, בו השלם גדול מסכום חלקיו. כיום פועלים בארץ ארבעה מרכזים באיכילוב, זיו, כפר שאול איתנים, המרכז החמישי יקום בסורוקה והמרכז השישי, המרכז הדיגיטלי, יעלה לאוויר עד לסוף השנה. מעל 2000 מטופלים כבר קיבלו שירות במרכזי הזכויות של משרד הבריאות בשנה החולפת".
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה