Translate

יום חמישי, 31 באוקטובר 2024

בעירייה יציינו את חודש המודעות באירוע ספורטיבי ומיוחד בחוף הים, במהלך האירוע ייערכו פעילויות ספורט החל מהשעה 8:30 בבוקר בחוף בין הפעילויות – צעידה לאורך החוף, זומבה, פילאטיס ויוגה. הכניסה חופשית. מאת: שרית יוכפז

 עיריית חדרה מציינת את חודש המודעות לסרטן השד: קמפיין חוצות בשיתוף עמותת שלובות – חיבור חדש לחיים, הפנינג ספורט בחוף גבעת אולגה בשיתוף קבוצת גמאני רצה, לחולות ומחלימות מסרטן השד והארת בניין העירייה בצבע ורוד המזוהה עם המאבק במחלה

במסגרת הקמפיין עלו ברחבי העיר שלטי חוצות של שתי נשים חדרתיות – רביד שטרנין ויהודית כספי, הקוראות לנשים לא להיות אדישות לבריאותן, ולגשת להיבדק. שתי החדרתיות מצולמות לצד מנכ"לית העמותה, שרון כהן, וכאמור, בניין העירייה מואר במהלך חודש אוקטובר בצבע וורוד – הצבע שמסמל את המאבק בסרטן השד.

בעירייה יציינו את חודש המודעות באירוע ספורטיבי ומיוחד בחוף הים, המתקיים זו השנה השלישית אליו חברו גורמים רבים: מחלקת ספורט בעיריית חדרה, מועצת נשים ויועצת ראש העיר למעמד האישה רויטל פוקס, קבוצת גמאני רצה חדרה, נעמת – מרחב חדרה, עמותת שלובות וקופת חולים לאומית.

  • במהלך האירוע ייערכו פעילויות ספורט החל מהשעה 8:30 בבוקר בחוף
  • בין הפעילויות – צעידה לאורך החוף, זומבה, פילאטיס ויוגה. הכניסה חופשית.

 

גמאני רצה הוא מיזם חברתי ארצי של קבוצות ריצה חברתיות קהילתיות לנשים שמתמודדות או מחלימות מסרטן השד או סרטן נשי אחר. הקבוצה בחדרה הוקמה לפני 3 שנים ע"י מייסד המיזם עמרי פדהצור יחד עם שרית צאיד ויפית אלפרסון אלמליח. בחדרה עומדת בראש הקבוצה  בהתנדבות המאמנת רונית אושרי ואת הקבוצה מובילה הקפטנית תושבת העיר, כוכבה רוימי, מחלימה מסרטן השד לפני 12 שנים. בקבוצה חברות נשים מחדרה והסביבה, חולות ומחלימות.

כוכבה רוימי הקפטנית מספרת: "אנחנו נפגשות פעם בשבוע באקו פארק, בכל עונות השנה וכולנו מחכות בשקיקה למפגשים שהם זמן האיכות שלנו יחד, להתעמל, לתת כח ולחזק אחת את השנייה. אני מזמינה נשים מחדרה להצטרף לקבוצה".

ב"ה אני גם אבוא נפגש.


יום שבת, 19 באוקטובר 2024

טיפים למטופלות סרטן שד מנשים שהיו שם-ייעוץ לכתבה: ד"ר נעמה הרמן, מומחית בכירורגיית שד/שיבא תל השומר. מאת שרית יוכפז

 

טיפים למטופלות סרטן שד מנשים   שהיו שם:

את המידע הרפואי כבר קיבלת מהצוות המטפל. כאן תמצאי המלצות שימושיות, מהצוות וגם מנשים שכבר עברו את המחלה, כדי להקל על התקופה הקשה שלפנייך

             באדיבות שיבא תל השומר

וד"ר  נעמה הרמן  מומחית בכרורגית שד


   טיפים ודברים שטוב לדעת לפני תחילת טיפולי הכימותרפיה:

 

בולט בצבע סגולציירי לך גבות

ייתכן שטיפולי הכימותרפיה יגרמו לנשירת שיער גם מהגבות שלך. יש נשים שהמצב לא יפריע להן, ויש נשים שיעדיפו להשלים את הגבות החסרות בצורה קוסמטית. אחת השיטות הפופולריות לעשות זאת היא מיקרובליידינג ("שיטת השערה"). אלא שבהליך המיקרובליידינג מוחדר הפיגמנט לעור, בדומה לקעקוע, פעולה שאינה מומלצת לאחר תחילת טיפולי הכימו בגלל הסיכון המוגבר לזיהום. כך שאם את חושבת שתרצי להשלים את הגבות החסרות בשיטה זו, עשי זאת עוד לפני תחילת הטיפולים (כן, גם אם זה אומר שהגבות שלך עוד לא נשרו בכלל).

 

בולט בצבע סגולהצטלמי לתמונת דרכון

אין לדעת לאיזה הליכים ביורוקרטיים תידרשי בשנה הקרובה, וייתכן שלחלקם תתבקשי להביא תמונת פספורט של עצמך. אלא שבשנה הקרובה סביר שתיראי קצת שונה מתמיד, ואם את מעדיפה תמונה שתראה אותך עם שיערך כפי שהוא לפני הטיפול, פשוט הצטלמי מראש ושמרי את התמונות למקרה הצורך.


בולט בצבע סגולקני כובע רחב שוליים

בזמן טיפולי כימותרפיה וההקרנות מומלץ מאוד שלא להיחשף לשמש. ההגנות של העור נמוכות בתקופת הטיפולים וקל מאוד להיכוות וגם לספוג כתמי פיגמנטציה. אבל בישראל שטופת השמש קשה מאוד שלא להיחשף לשמש בכלל, ולכן כדאי מאוד להצטייד בכובע שיגן לא רק על הקרקפת אלא גם על הפנים, ואפילו על הכתפיים ואזור המחשוף. גם חולצת כותנה או פשתן ארוכת שרוולים שתגן על הזרועות תעבוד כאן טוב. כמה שיותר הצללה יותר טוב.


בולט בצבע סגולהכיני סטוק של קרטיבים ובקבוקי מים בטעמים

חלק מתרופות הכימותרפיה גורמות לבחילה ולשינויים בחוש הטעם ולחלק מהנשים בימים אלה קשה לאכול מזון מוצק. אצל הרבה נשים השינוי בחוש הטעם גורם לסלידה ממים, אבל כמובן שאי אפשר להפסיק לשתות מים, ולכן כדאי להכין מראש מים קצת אחרים – בטעמים שונים, ויש גם נשים שמדווחות שמים מוגזים קלות עזרו גם הם.  קרטיבים – ארטיק קרח בלבד, לא חלבי וללא תוספות סוכריות למיניהן – עוזרים לרענן את הפה ולהקל על הבחילה, ובאותה הזדמנות מוסיפים נוזלים לגוף. עוד המלצות לימים שאחרי הכימו: שייק לימונענע, עם או בלי ג'ינג'ר, עשוי גם הוא להקל על הבחילה, ולמי שמסוגלת גם מרק עוף (או מרק צמחוני במרקם חלק), שיוסיף גם נוזלים וגם מינרלים לגוף בימים הקשים.

 

בולט בצבע סגולסדרי לך פאה - מהשיער של עצמך!

אם את מעוניינת להשתמש בפאה אבל חוששת ממראה מלאכותי, או מעוניינת להישאר עם השיער שהכי דומה לשיער המקורי שלך, את יכולה פשוט להכין פאה מהשיער של עצמך. ישנן מספרות מיוחדות שבהן מספרים אותך (עוד לפני תחילת הטיפולים) ואז מכינים את הפאה מהשיער שלך. 


בולט בצבע סגולבדקי התאמה לכובע קרח

אם חשוב לך מאוד למנוע את נשירת השיער, ייתכן שתוכלי להיעזר בכובע קרח, המפחית משמעותית את נשירת השיער בחלק מסוגי הטיפולים האונקולוגיים. מדובר במעין כובע רך הנחבש על הראש בזמן קבלת עירוי הכימותרפיה, המחובר למכשיר שמוודא שהטמפרטורה בו נשארת מתחת לאפס במשך הטיפול. השירות מוצע במרכז הרפואי שיבא בהתוויות מסויימות, וישנם גם כובעים אישיים הניתנים לשכירה עצמאית. יש להבהיר שהכובע אינו מתאים לכל סוגי הטיפולים ותלוי בטיפול הספציפי שאת אמורה לעבור, בררי זאת עם הרופא/ה. 

 

טיפים ודברים שטוב לדעת לפני ואחרי הניתוח:

 

בולט בצבע סגולכך תקבלי החזר כספי על חזייה

במקרים רבים אחרי ניתוחי שד יש צורך בחזייה מיוחדת, כמו חזיית לחץ. במקרים אחרים נשים מעדיפות לקנות חזייה מסוג ספציפי (למשל, עם פתיחה מקדימה), ללבישה אחרי הניתוח. חלק מקופות החולים או  הביטוחים המשלימים יעניקו לך החזר כספי על החזייה הזו. לעיתים, אגב, ניתן להשתמש בחזיית ספורט (ללא ברזלים) או גוזייה שכבר יש לך בבית, אבל אם החלטת בכל זאת שיש צורך בחזייה חדשה, בקשי מהרופא/ה המנתח/ת לציין במכתב השחרור כי הם ממליצים על חזייה תומכת ייעודית. זכרי לשמור את הקבלה של קניית החזייה, שכנגדה תקבלי את ההחזר (המוגבל בסכום) מקופת חולים או מביטוח פרטי.


בולט בצבע סגולקחי משככי כאבים *לפני* שכואב

גם אם ביומיום את מעדיפה להמעיט בתרופות, עכשיו זה לא הזמן לעשות ניקוי גוף טבעי. בימים הראשונים לאחר הניתוח עדיף לקחת משככי כאבים גם אם את לא סובלת מכאב חד, כדי למנוע את ההופעה של כאב כזה. מניעת כאב אינה פינוק אלא סיוע חשוב להחלמה – כשכואב לך, את מזיזה פחות את האזור הכואב ונושמת נשימות קצרות יותר, מה שיביא להחלמה איטית יותר. אם את צריכה עוד שכנוע, כדאי שתדעי שכאב אקוטי אחרי ניתוח מגביר את הסיכון לכאב כרוני. טיפול מצוין יכול להיות שני כדורי אופטלגין (סה"כ 1 גרם) ולהוסיף להם שני כדורי אקמול (סה"כ 1 גרם) באותו הזמן. מדובר אומנם בתערובת חזקה, אבל מועילה להחלמה מניתוח. אם נותר כאב לא מאוזן אחרי הקוקטייל הזה – יש להתייעץ עם המנתח/ת.


בולט בצבע סגולהגיעי מוכנה לאשפוז

כשאת מכינה תיק לאשפוז לקראת הניתוח, כדאי שיהיו לך בו פיג'מה נוחה שנעים לך להיות בה שעות ארוכות, כפכפים (חשוב!), כלי רחצה וכן משהו לקרוא (קליל! מיטב יצירות הספרות הגותית ימתינו להזדמנות אחרת), או מכשיר שאפשר לצפות בו בסרטים ובסדרות, לשעות הארוכות במחלקה בין ביקורי הרופאים והצוות. מנוחה היא חלק קריטי מההחלמה וחשוב שיהיה לך נעים ומעניין. אגב, מה לא להביא לאשפוז? חפצי ערך כמו תכשיטים, מזומן רב או אמצעים טכנולוגיים יקרים.


בולט בצבע סגולהזיזי את הזרוע נכון אחרי הניתוח

במחלקה בשיבא יש הנחיות מיוחדות איך להזיז את היד לאחר הניתוח, ואת התרגילים האלה יש לעשות לאחר הניתוח ולהמשיך גם אחרי השחרור מבית החולים. אם לאורך זמן מרגישים שלא מצליחים לחזור לתנועתיות רגילה של הזרוע, כדאי לפנות לפיזיותרפיה.

 

בולט בצבע סגולעסי את הצלקות

יש לנו נטייה לא לגעת באזור הצלקת שנותרה מהניתוח. לפעמים מאבדים תחושה באזור, לפעמים ההרגשה קצת משונה, אבל אל תתני לזה לעצור אותך. חשוב לגעת ולעסות את הצלקות. כמובן שלא מייד אחרי הניתוח, אבל לאחר שלושה שבועות, כשהתפרים הוסרו, כשהפצעים הגלידו, הרגילי את עצמך לעשות עיסוי בוקר ועיסוי ערב לצלקות. למה? כי זה עוזר לזרימת הדם ולתחושתיות באזור. אגב, הטיפ הזה נכון לא רק למי שנותחה לאחרונה אלא גם למי שחלפו שנים מהניתוח שלה. געו בצלקות.


בולט בצבע סגול כשאת רגועה, פחות כואב לך

אל תזלזלי במיינדפולנס, כבר ממיטת בית החולים רפאי את הנפש ואיתה את הכאב. יש ברשת מגוון רחב של סרטוני מדיטציה לאחר ניתוח, אפילו טאי צ'י (אומנות לחימה איטית) שמיועדים ליום לאחר ניתוח, צפי בהם ותרגלי יחד איתם, הם יעזרו לך להירגע ולהרגיע את הכאב.

 

טיפים ודברים שטוב לדעת על תמיכה בעצמך:

 

בולט בצבע סגולאל תרוצי לגוגל

זה טבעי לחפש כמה שיותר מידע על מצבך, אבל במנועי החיפוש יש עושר עצום של מידע, ובמצב של אי ודאות וחששות המוח שלנו קולט יותר מידע שלילי. כשמנוע החיפוש יציג לפנייך את תוצאות החיפוש שלך, המידע השלילי יקפוץ מול עינייך הרבה יותר בקלות מאשר המידע המעודד, מה שעלול להדאיג אותך יותר. חשוב שתזכרי: בסרטן שד יש המון דקויות ייחודיות לכל אחת בטיפול שלה, כל אחת היא מקרה שונה ואין ללמוד ממה שקרה למטופלת אחרת שהמקרה שלה עלה בחיפוש. תמיד עדיף לבקש מידע מהצוות הרפואי שמכיר את המקרה הספציפי שלך.


בולט בצבע סגולמצאי חברה שניצחה את הסרטן

נשים רבות מחלימות מסרטן שד ושמחות לחלוק מניסיונן ולתמוך בנשים שעדיין מתמודדות עם המחלה. גם אם אין בין חברותייך אחת כזו, סביר שהן מכירות אישה שהחלימה מסרטן שד. בקשי מהן לשאול אותה אם היא תהיה זמינה בשבילך לשאלות ואם אפשר לחבר ביניכן. הרבה פעמים חברה כזו תוכל לתת לך טיפ מניסיונה האישי ולחסוך לך התלבטויות או אי נוחות.


בולט בצבע סגולהגידי כן להצעות עזרה

זה הזמן לומר כן! החברות שלך והמשפחה שלך באמת רוצים לעזור לך, וזה יעשה גם להם טוב אם תתני להם לעזור. הכיני מראש דברים שתשמחי לקבל עזרה בהם. אם מישהו שואל איך אפשר לעזור, אמרי בפשטות – "אשמח לקבל ארוחת ערב מוכנה", "אשמח אם תאסוף את הילדה שלי מהגן", או "אשמח אם תוכלי להסיע אותי לתור אצל הרופא מחר". עזרה תקל עלייך ותשמח גם את הצד העוזר. זה הזמן לקבל עזרה. כמו שכולנו לפעמים בצד המסייע, זה בסדר גם להיות בצד המקבל כשצריך.

 

בולט בצבע סגולקבוצות תמיכה לא אמורות לייאש אותך

ראשית, יש להבהיר שקבוצות תמיכה ברשתות חברתיות יכולות להיות נהדרות ולהעניק לך תמיכה שלא תסולא בפז. עם זאת, חשוב לזכור שרוב חולות הסרטן מחלימות ובמקרים רבים מפסיקות להיות פעילות בקבוצות, כך שלעיתים רוב הסיפורים הנשמעים בקבוצה הם דווקא המקרים הקשים והפחות מעודדים. אם את חברה בקבוצה שגורמת לך ליותר חששות, אם את נחשפת לסיפורים שדווקא מקשים עלייך את ההתמודדות, שקלי לעזוב ולמצוא סביבה שתעניק לך תמיכה מתאימה יותר.


ארגוני בריאות בפניה למשרד הבריאות: הציבור לא יודע שאסור לעשן סיגריות אלקטרוניות במקומות ציבוריים.מאת שרית יוכפז

 



לקראת חופשת סוכות

ארגוני בריאות בפניה למשרד הבריאות: הציבור לא יודע שאסור לעשן סיגריות אלקטרוניות במקומות ציבוריים

חופשת סוכות החלה ומקומות בילוי מציעים פעילויות לכל המשפחה. במקומות אלו תלויים אומנם שלטים האוסרים על עישון במקומות ציבוריים, אך למרות זאת, מראות של אנשים מעשנים סיגריות אלקטרוניות באין מפריע הפכו זה מכבר לדבר שבשגרה. הסיבה: הציבור אינו מודע לכך שהחוק לאיסור עישון במקומות ציבורים חל גם על סיגריות אלקטרוניות ובמקביל השילוט, המוצב שם, מציג סיגריות טבק רגילות ואינו כולל סיגריות אלקטרוניות.

כעת, יוזמה חדשה של ארגוני בריאות קוראת, להוסיף את הסיגריות האלקטרוניות לשילוט האוסר על עישון במקומות ציבוריים כמקובל בעולם. הארגונים פנו השבוע במכתב (רביעי 15.10) למשרד הבריאות והדגישו כי: "אנו פונים אליכם בבקשה לעשיית צעד קטן אך משמעותי ביותר למניעת העישון ונזקיו, והכוונה לעניין הסיגריות האלקטרוניות ולאיסור העישון שלהן במקומות ציבוריים, שאמור להיות מוצג בשילוט במקומות הציבוריים".

על המכתב חתומים איגודי רופאים, אנשי אקדמיה וארגוני בריאות וביניהם: החברה הרפואית למניעת ולגמילה מעישון של ההסתדרות הרפואית, האגודה למלחמה בסרטן, המיזם למיגור העישון, רשת ערים בריאות, האיגוד הישראלי למקדמי ומחנכי בריאות והמועצה הישראלית למניעת עישון. במכתב הוסבר כי: "בשנת 2019 התקדמה ישראל והרחיבה את איסור העישון במקומות ציבוריים באופן מפורש לכלל מוצרי העישון והטבק האלקטרוניים. אולם הישג זה לטובת בריאות הציבור לא יכול לבוא לידי ביטוי ללא הטמעתו במרחב הציבורי בכל האמצעים של הסברה ואכיפה. מאז הרחבת החוק לא נעשה מספיק כדי ליידע את הציבור שכיום אסור לעשן בכל מקום ציבורי גם סיגריות אלקטרוניות. בפרט כאשר בשלט הנדרש על ידי משרד הבריאות מוצג סמל של סיגריות בלבד. כל הרואה את הסמל מסוגל להתרשם כי האיסור חל על סיגריה בלבד, וכי אין התייחסות ברורה לסיגריה אלקטרונית ולאיסור השימוש בה במקומות ציבוריים, ולמעשה גם לא לנזקיה".

עוד ציינו הארגונים במכתב שנשלח לשר הבריאות אוריאל בוסו, למנכ"ל משרד הבריאות משה בר-סימן-טוב ולראש חטיבת בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי-פרייס כי: "בפועל הציבור אינו מודע לכך שהחוק חל גם על סיגריות אלקטרוניות, ואנו עדים לצערנו לעישון סיגריות אלקטרוניות במרחבים ציבוריים רבים, לרבות בחללים סגורים ואף במוסדות חינוך. סקר ITC שנערך באוניברסיטת תל אביב (2022) מצא כי 43% מהמעשנים כלל אינם יודעים ששימוש בסיגריות אלקטרוניות אסור באותם המקומות כמו שימוש בסיגריות רגילות. כמקובל במקומות אחרים בעולם, אנחנו מבקשים שבשלט המורה על איסור העישון במקומות ציבוריים יופיע גם הסמל של סיגריות אלקטרוניות, כדי שיהיה ברור שהאיסור לעשן במקומות ציבוריים חל גם עליהן. שינוי פשוט זה גם יביא לכך שהציבור - באמצעות משרד הבריאות - יקבל את המידע בדבר איסור העישון ונזקי הסיגריות האלקטרוניות, מבלי שיהיה צורך בהשקעת סכומים גבוהים מתקציב המדינה להסברת הנושא".

-

יצוין כי סיגריות אלקטרונית מכילות ניקוטין וממכרות וכן על פי מחקרים מדעיים נאספו לאחרונה באגודה למלחמה בסרטן, הן גורמות לתסמינים כמו שיעול, הקאות, סיכון לאסתמה, לחץ דם גבוה, התקפי לב, ופגיעה במערכת הנשימה והריאות. כמו גם, נזקים להתפתחות המוח אצל בני נוער וצעירים המובילים לבעיות קשב, בעיות למידה, חוסר יציבות רגשית, דיכאון וחרדה. במקביל בעולם, תועדו עשרות מקרי מוות של מחלת המאיידים (EVALI), שהיא נזק ריאתי חמור הנגרם מחדירה של חומרים מזיקים לריאות בעקבות הסיגריות האלקטרוניות, לרבות חלקיקי מתכות וחומר בשם ויטמין E אצטט, במקרים מסוימים עד כדי קריסה של איברי הנשימה.

===
מצורפות תמונות של שילוט להמחשה באדיבות האגודה למלחמה בסרטן וכן סרטונים לשימוש חופשי ללא תמורה. קרדיט: האגודה למלחמה בסרטן.

קמפיין עם סיגריה אלקטרונית מדברת - האגודה למלחמה בסרטן

https://www.youtube.com/watch?v=PrIZ_HCLDjU

משפיעני הרשת  לרה גריננס ודילן דרור - האגודה למלחמה בסרטן

https://youtu.be/2vHhVVD4af0

חבל תליה - סיגריות אלקטרוניות - האגודה למלחמה בסרטן

https://www.youtube.com/watch?v=xu0Ko4h2K7k

ווייפ - Vape? אל תדליקו אותי - סיגריות אלקטרוניות - האגודה למלחמה בסרטן

https://youtu.be/_hGROUa91H4

הארנב  - סיגריות אלקטרוניות - האגודה למלחמה בסרטן

https://youtu.be/TVPDqiDmgUQ

נאיבים - סיגריות אלקטרוניות - האגודה למלחמה בסרטן👇🏻

https://www.youtube.com/watch?v=e7_Sly62K7o

קמפיין האגודה למלחמה בסרטן בטיק טוק בהגשת דני בולר (אַסק דני)

https://www.tiktok.com/@ask__dani/video/7231522390654717186

יום ראשון, 13 באוקטובר 2024

עמותת למענם מדווחת על עלייה דרמטית בפניות שורדי שואה לסיוע רפואי במסגרת העמותה מאת: שרית יוכפז

  


 עמותת למענם מדווחת על עלייה דרמטית בפניות שורדי שואה לסיוע רפואי במסגרת העמותה.

מאת: שרית יוכפז

בוועדה המיוחדת לטיפול בשורדי שואה בנושא מצבם של שורדי השואה בראי שנה למלחמת "חרבות ברזל", סקר מנכ"ל עמותת "למענם – רופאות ורופאים למען שורדי שואה", את נתוני פעילות סיוע העמותה מאז פרוץ המלחמה

בוועדה המיוחדת לטיפול בשורדי השואה התקיים דיון בנושא מצבם של שורדי השואה בראי שנה למלחמת "חרבות ברזל", בראשות חברת הכנסת מירב כהן. בדיון השתתפו משרד ראש הממשלה - הרשות לזכויות ניצולי השואה, משרד הרווחה והביטחון החברתי, משרד העלייה והקליטה, משרד הביטחון, המשרד לשוויון חברתי, נציגי משפחות חטופים, משרד הבריאות ועוד רבים.

לצד חברי הוועדה, השתתפו גם נציגים מטעם עמותת "למענם - רופאות ורופאים למען שורדי שואה", עמותה המספקת שירותי רפואת מומחים לשורדי שואה ללא עלות בכל רחבי הארץ. מנכ"ל העמותה, רז אביטן כץ, הציג בפני הוועדה נתוני פעילות העמותה מאז פרוץ המלחמה.

המלחמה הביאה עמה קשיים גוברים עבור שורדי השואה החיים בישראל, אוכלוסייה המתקשה גם בימים רגילים לקבל שירותים רפואיים. מנתוני העמותה, עולה כי מתחילת המלחמה, נרשמה עלייה של 150% בביקורי בית של רופאים ובשירותי מרפאה ניידת בצפון ובדרום המסופקים על ידי העמותה.

העמותה מציינת עוד כי נרשמה עלייה של 40% במספר הפניות לעמותה מאזור הצפון ועלייה של 80% במטופלים חדשים בדרום ביחס לשנה שעברה.

כמו כן, הדרישה לשירותי הסעה המסופקים על ידי העמותה זינקה ב-350% בצפון וב-160% בדרום, כאשר שורדים רבים מדווחים שנאלצו לבטל טיפולים עקב היעדר תחבורה.

העמותה מדווחת עוד כי מלבד פניות מבני משפחה ומשורדים לקבלת טיפולים רפואיים, בשנה האחרונה קיבלה העמותה פניות מגופים רפואיים באזורי הדרום והצפון בבקשה לסייע עם רפואת מומחים. באזורים אלו, ישנו מחסור חמור במענים לאוכלוסייה המקומית בזמן המלחמה, קל וחומר לשורדי שואה וקשישים.

העמותה ממשיכה להרחיב את פעילותה כדי לתת מענה רפואי הוליסטי ומקיף, שיתמוך בשורדים גם בתנאים המורכבים הנוכחיים.

מנכ"ל העמותה, רז אביטן כץ: "מאז פרוץ המלחמה, אנו רואים עלייה דרמטית של 150% בביקורי הבית שמבצעים רופאים אצל שורדי השואה, לצד גידול בשירותי המרפאה הניידת בצפון ובדרום. המלחמה העמיקה את תחושת הבדידות והפחד אצל רבים מהשורדים, והצורך במתן טיפול רפואי מותאם הפך לקריטי יותר מאי פעם. המספרים הללו מדגישים עד כמה חשוב להנגיש את השירותים הרפואיים לאוכלוסייה הפגיעה הזו, במיוחד בזמן חירום. לכן, בעמותת 'למענם' עומדים בקשר עם השורדים ומעניקים מגוון מענים שיסייעו לצלוח את התקופה המורכבת - בדיקות של רופאים מומחים, סיוע בבירוקרטיות רפואיות ואף ביקורי בית למרותקים לביתם".

 

אודות למענם

עמותת למענם מעניקה שירותי רפואת מומחים ללא עלות בכל רחבי הארץ. השירותים ניתנים במרפאות המומחים, בייעוץ טלפוני ובביקורי בית למרותקים לביתם באמצעות מרפאות ניידות בתחומים שונים. בנוסף, העמותה מסייעת בהקדמת תורים ובבירוקרטיות שונות בתחומים הרפואיים.

לפניות למוקד העמותה ניתן לחייג 3191*

קרדיט לצילום  עמותה למענם 

מאת שרית יוכפז