Translate

יום ראשון, 26 בינואר 2025

לקראת יום השואה הבינלאומי, עמותת "למענם", המעניקה שירותי רפואה ללא עלות לשורדי שואה מכל רחבי הארץ. מאת: שרית יוכפז

                            קרדיט צילום: עמותת "למענם 

   לקראת יום השואה הבינלאומי

עמותת "למענם – רופאות ורופאים למען שורדי שואה" מציגה נתונים אודות הצרכים הרפואיים בקרב הפונים לעמותה

במהלך 2024 נרשמו עלייה חדה של 117% בביקורים במרפאות מומחים ועלייה של 97% בבקשות להסעות לטיפולים רפואיים בקרב שורדי השואה




לקראת יום השואה הבינלאומי, עמותת "למענם", המעניקה שירותי רפואה ללא עלות לשורדי שואה מכל רחבי הארץ, מפרסמת נתונים אודות הצרכים הרפואיים של שורדות ושורדי השואה בישראל בשנה החולפת.

בישראל חיים כ-120,000 שורדי שואה, ובמהלך השנה האחרונה פנו אלפים מהםלעמותת "למענם" כדי לקבל שירות רפואי מקצועי, נגיש וללא עלות בתחומים שונים. נתוני העמותה מצביעים על עלייה משמעותית בצרכים הרפואיים של השורדים, אשר נדרשים להתמודד עם האתגרים הקיימים של מערכת הרפואית בישראל.

במהלך 2024 נרשמה עלייה של 117% בביקורים במרפאות המומחים ששותפות לפעילות העמותה. העלייה המשמעותית נובעת הן מהאתגרים בנגישות לטיפולים, פערי השפה והביורוקרטיה שמקשים על שורדי השואה לקבל טיפול במערכת הבריאות והן עקב העומס הכבד בשירותים הציבוריים.

בנוסף, נרשמה במהלך השנה עלייה של 97% בבקשות להסעות לטיפולים רפואיים. העלייה נובעת מכך שרבים מהפונים מתקשים להגיע לפגישות טיפוליות בשל קשיים פיזיים המגבילים את ניידותם, או מתוך חשש מהמצב הביטחוני המקשה עליהם לצאת מבתיהם, על כן מספקת העמותה שירותי הסעה למרפאות המומחים ששותפות לפעילות העמותה.

בשירותי המרפאה הניידת, המבקרת את שורדי השואה בבתי מגוריהם, נרשמה ב-2024 עלייה של 53% בביקוש לטיפולים שמוענקים בניידת. עלייה זו משקפת את הצורך הגובר בשירותים רפואיים בבית, שכן רבים מהפונים מרותקי בית בשל קשיים פיזיים ומעוניינים בטיפול ראוי. חשוב לציין כי רבים מהם אינם מוגדרים כמרותקי בית על ידי מוסדות המדינה, אך בפועל, הם זקוקים לשירותי מרפאה ניידת כדי לקבל את הטיפול הדרוש להם.

כמו כן, במהלך 2024 נרשמו עליות של 110% בבקשות לרפואת שיניים ושל 98% בבקשות לרפואת עיניים, תחומים שמצריכים טיפול צמוד, במיוחד בגילאים מבוגרים. הגיל הממוצע של שורדי השואה הפונים לשירותי העמותה עומד על 88, כש- 15% מהם מעל גיל 95, ויותר מ-70% הם בגילאי 80-90. גילאים אלו מאופיינים בהתמודדות קשה עם אתגרים בריאותיים, נפשיים וחברתיים, שהולכים ומחמירים עם הזמן. העלייה בדרישה לשירותי רפואת שיניים ועיניים מעידה על הצורך הגובר בטיפולים מניעתיים וצמודים, זאת בזמן שבריאותם הכללית של השורדים הולכת ומתדרדרת.

הנתונים מצביעים על המורכבות שבמצבם של שורדי השואה, שהשפעות המלחמה והמצב הביטחוני רק מחמירות את מצבם הבריאותי והנפשי. בשנה החולפת, העמותה קיבלה מאות פניות בנושאים שאינם קשורים ישירות לסיוע רפואי, כמו סיוע כלכלי והפגת בדידות. במקרים אלה העמותה פועלת בשיתוף פעולה מלא עם עמותות וארגונים אחרים אליהם היא מעבירה את פרטי הפונה, אך גם מוודאת כי אכן הטיפול נעשה. אף פונה לא נשאר לבד!

מנכ"ל עמותת "למענם", רז אביטן כץ: "ביום השואה הבינלאומי, שבו אנו זוכרים את השורדים ומשפחותיהם, הנתונים המוצגים כאן מדגישים את הצורך הגובר בשירותים רפואיים מותאמים לשורדי השואה, במיוחד בתקופה מורכבת זו. בימים שבהם אנו מכבדים את זכרם של השורדים, אנו מחויבים להמשיך ולתמוך בהם ולוודא שהם מקבלים את הטיפול הרפואי הראוי ואת המענה לצרכים הנוספים שלהם".

 

על עמותת "למענם":

עמותת למענם מעניקה שירותי רפואת מומחים לשורדי שואה ללא עלות בכל רחבי הארץ. השירותים ניתנים במרפאות המומחים, בייעוץ טלפוני ובביקורי בית למרותקים לביתם באמצעות מרפאות ניידות בתחומים שונים. בנוסף, העמותה מסייעת בהקדמת תורים ובבירוקרטיות שונות בתחומים הרפואיים.

לפניות למוקד העמותה ניתן לחייג 3191*.


היום הוא יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, יום שבו העולם כולו זוכר את הימים האפלים בהיסטוריה היהודית.

מאת: שרית יוכפז : מגזין בריאות

 

יום ראשון, 19 בינואר 2025

שבוע המודעות הבין-לאומי: כל מה שחשוב לדעת על סרטן צוואר הרחם בישראל. מאת: שרית יוכפז

 

שבוע המודעות הבין-לאומי: כל מה שחשוב לדעת על סרטן צוואר הרחם בישראל. מאת: שרית יוכפז

 


סרטן צוואר הרחם גורם למותן של כ-90 ישראליות מדי שנה:

שבוע המודעות הבין-לאומיכל מה שחשוב לדעת על סרטן צוואר

 הרחם בישראל

לרגל שבוע המודעות לקידום המאבק בסרטן צוואר הרחםהאגודה למלחמה בסרטן מגישה נתונים מעודכניםמחקרים מהעולם וסקר ישראלי חדש הקובע כי 82% מהציבור מסכימים שחיסונים יכולים למנוע מחלות. באגודה למלחמה בסרטן מדגישים כי באמצעות התחסנות וביצוע בדיקות ניתן למגר את סרטן צוואר הרחם בישראל בתוך שנים ספורותשבוע המודעות (שכבר החל), מצוין בישראל בכל שנה מ-16 עד 21 בינואר.

סרטן צוואר הרחם אינו דומה לרוב סוגי הסרטן מכיוון שתנאי להתפתחותו הוא זיהום בנגיף הפפילומהבעשור האחרון עלה מספר הנשים שאובחנו עם נגע טרום-סרטני בצוואר הרחםוהודות לביצוע בדיקות לגילוי מוקדם הן מנעו למעשה את הסיכון שלהן לחלותמדובר בבדיקות מצילות חיים שנועדו לסייע באיתור שינויים מוקדמיםטרום סרטנייםובכך למנוע מראש תחלואה בסרטן צוואר הרחם באמצעות זיהוי שינויים שעלולים להפוך לגידול סרטני אם לא יטופלו בזמן.





על פי הערכת האגודה למלחמה בסרטןבמהלך שנת 2024 אובחנו

 בישראל כ-1,700 נשים עם מצב טרום-סרטניכ-310 נשים חלו

 בסרטן צוואר הרחם וכ- 90 נשים נפטרו מהמחלה.

על פי נתוני משרד הבריאותסרטן צוואר הרחם אחראי ל-1.5% ממקרי הסרטן החדשים בנשים בישראלול-1.6% מכלל הפטירות מסרטןעל פי נתוני משרד הבריאות אשר הוצגו בוועדת הבריאות של הכנסת בנובמבר האחרוןבשנת 2021 אובחנו 1,648 נשים ישראליות עם נגעים טרום סרטניים ו- 304 נשים עם סרטן חודרני של צוואר הרחםבשנת 2020, נפטרו בישראל 87 חולות מסרטן צוואר הרחםעיקר התחלואה נצפה מגיל 35 ומעלה כששיא התחלואה היה בין גיל 50 ל-60.

על פי נתוני הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) בשנת 2022 יותר מ-660,000 נשים אובחנו עם סרטן צוואר הרחם ברחבי העולם וכ-350,000 נשים נפטרו מהמחלה.

על פי נתוני התכנית הלאומית למדדי איכות ברפואת הקהילהישנה עלייה בביצוע בדיקות סקר לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחםעם זאתיש פער משמעותי בשיעורי הביצוע בין נשים ממעמד חברתי-כלכלי נמוךשרק 51% מהן מבצעות את הבדיקה על פי ההנחיותלעומת 81% מהנשים ממעמד חברתי-כלכלי גבוה אשר מבצעות את הבדיקה על פי ההנחיות.

על פי נתוני התכניתקיים פער בשיעורי ביצוע הבדיקה בין נשים בירושלים (48%) ובפריפריה (65-60%) ובין נשים באזור המרכז (80-75%).

סקר ישראלי חדש שנערך ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן קובע כי 82% מהציבור מסכימים שחיסונים יכולים למנוע מחלותאך 49% חוששים מתופעות הלוואי.

  • בקרב הורים לילדים בגילים 18-13 אשר דיווחו כי ילדיהם לא חוסנו בחיסון נגד נגיף הפפילומההסיבות העיקריות לאי התחסנות הילדים הן אי אישור של ההורים: 16% לא אישרו לחסן את כל הילדים במשפחה וכ-12% אישרו רק את הבנות. 21% השיבו כי אצלם לא הציעו את החיסון בבית הספר.

  • החסמים של ההורים שלא אישרו לחסן נובעים בעיקר מאמונה שלחיסון יש תופעות לוואי (31%), לא מאמינים בתרומתו (13%), או סבורים כי החיסון מיועד רק לבנות (22%).

  • הורים שילדיהם טרם הגיעו לגיל חיסון או שדיווחו כי לא הציעו את החיסון בבית הספראו שהילדים לא היו בבית הספר ביום החיסוןנשאלו אם יחסנו בעתיד את ילדיהםעל כך השיבו כ-44% כי טרם החליטומעל שליש (38%) ציינו שיחסנו את כולםכ-10% אינם מתכוונים לחסן את הילדיםוכ-7% אמרו שיחסנו רק את הבנות.

  • עוד עלה מהסקר כי 38% מהמשיבים לא ידעו אילו סוגי סרטן קשורים לנגיף הפפילומהאו קישרו אותו לסרטן אחר. 59% מסכימים עם הטענה כי חיסון בפפילומה חשוב כמו חיסוני טיפת חלב בגיל צעיר, 26% לא יודעיםו-15% לא מסכימים עם טענה זו. 30% סבורים כי חשוב לחסן רק בנות בחיסון נגד נגיף הפפילומה.

משה בר-חייםמנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הסביר כי: "להבדיל מרוב סוגי הסרטןניתן למגר לחלוטין את סרטן צוואר הרחם בישראלחיסון נגד נגיף הפפילומההניתן במסגרת חיסוני השגרה בכיתה חיכול למנוע את התפתחות סרטן צוואר הרחם כמו גם סוגי סרטן נוספיםאני מפציר בהורים להקפיד ולנצל את זכותם של הילדים להתחסן ללא תשלום בבתי הספרכמו כןחשובה הקפדה על ביצוע בדיקה לאבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם על פי ההנחיותאשר יכולה למנוע תחלואה באמצעות זיהוי וטיפול במצב שעלול להפוך לגידול סרטני אם לא יאותר בזמןגם להימנעות מעישון יש תפקיד חשובשכן העישון מגביר את הסיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם".

נושא הקשר לעישון נבדק גם הוא בסקר החדשומהתוצאות עולה כי כ-19% מהמשיבים חושבים שעישון אינו גורם סיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחםכ-48% מהציבור אינם מודעים לכךואילו רק שליש מהציבור מודע לכך כי עישון הוא גורם סיכון.

הסקר נערך במימון האגודה למלחמה בסרטן בינואר 2025 באמצעות חברת IPSOS מחקרי שוקבקרב 505 גברים ונשים בני 60-35, במדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה בישראל (16% מהמגזר הערבי).

-

יודגש כי גורמי הסיכון לסרטן צוואר הרחם הם נגיף הפפילומה האנושי (HPV) ועישוןהנגיף פוגע בתאי עור וריריותשכיח מאוד באוכלוסייה ועובר במגע ישירלרוב בקיום יחסי מיןחלק מהזנים של הנגיף גורמים ליבלות באיברי המיןוזנים אחרים נחשבים בעלי סיכון גבוה להתפתחות שינויים טרום-סרטניים וסרטן בצוואר הרחםאלו המלצות מומחי האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן צוואר הרחם:

  • להיבדק בדיקה שגרתית של צוואר הרחם אחת לשלוש שנים היא הדרך הטובה ביותר לאיתור נוכחות של נגיף הפפילומה ולאבחון שינויים ברקמת צוואר הרחםגילוי מוקדם וטיפול בזמן ימנעו התפתחות גידול סרטני באזור זההבדיקה התקופתית הביאה להפחתה משמעותית במספר החולות בסרטן צוואר הרחם בעולםבאגודה למלחמה בסרטן קוראים לנשים בגיל 65-25 לבצע בדיקת משטח צוואר רחםהבדיקה כלולה בסל התרופות לנשים מגיל 25 עד 54 אחת לשלוש שנים ולנשים מגיל 55 ועד 65 אחת לחמש שניםעל פי סל התרופותנשים מעל גיל 65, אשר לא ביצעו בדיקה ב-10 השנים האחרונותזכאיות לבצע בדיקה אחת.

  • להימנע מעישון הסיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם בנשים מעשנות הוא פי שניים ומעלה לעומת נשים שאינן מעשנותהעישון מפחית את כושר ההתנגדות של מערכת החיסון מצד אחדותורם באופן ישיר לשינויים הגנטיים ולנזק התאי הנגרם על ידי הנגיף מצד שני.

  • להתחסן באגודה מפצירים בהורים להקפיד לחסן את ילדיהם נגד נגיף הפפילומההחיסון ניתן בשגרה לתלמידי ולתלמידות כיתה חבמסגרת בית הספר ובמימון משרד הבריאותמי שלא התחסן במסגרת בית הספר יכול לקבל את החיסון עד גיל 18 בלשכות משרד הבריאות ללא תשלוםחשוב לחסן את הבנות ואת הבניםשכן נגיף הפפילומה הוא גורם סיכון לתחלואה לא רק בסרטן צוואר הרחם אלא בסוגי סרטן נוספיםכגון סרטן הפותסרטן פי הטבעתסרטן פה ולוע וסרטן הפין.

מחקר אמריקאיתזונה בריאהפעילות גופנית והסיכון לזיהום בנגיף הפפילומה האנושי

מחקרים בעבר הצביעו על כך שתזונה בריאה וביצוע פעילות גופנית עשויים להוריד את הסיכון לזיהום בנגיף הפפילומה האנושי (HPV) האחראי להתפתחות סרטן צוואר הרחם.

במחקר חדש בדקו חוקרים את השפעת שני הגורמים יחדאיכות התזונה ופעילות גופנית על היארעות זיהום HPV בקרב 5,308 נשים אמריקאיות בגילים 59-20.

איכות התזונה נמדדה על פי צריכה של 13 מרכיבים אשר חולקו ל-2 קבוצות עיקריותמצד אחד פירותירקותדגנים מלאיםמוצרי חלבמזונות עשירים בחלבון (כולל חלבונים מהצומחוחומצות שומן חיוניות שיש לצרוך בכמות מספקתומצד שני דגנים מזוקקיםנתרןתוספת סוכרים ושומנים רוויים שמומלץ לצרוך בכמויות מתונות בלבדציון איכות התזונה נע בין ל-100. אם הציון הממוצע של משתתפת במשך יומיים נמצא בשליש העליון של הציונים או גבוה ממנותזונתה נחשבת לתזונה בריאהפעילות גופנית נמדדה לפי אמת מידה שווה ל-150 דקות של פעילות בעצימות בינונית או 75 דקות בשבוע של פעילות גופנית בעצימות גבוהה.

מממצאי המחקר עולה כי 39.45% מכלל המשתתפות במדגם אובחנו עם זיהום בנגיףבניתוח הקבוצות לפי איכות התזונה ופעילות גופניתנמצא כי שכיחות זיהום HPV בקרב נשים עם ציון גבוה באיכות התזונה (70.14) וציון גבוה בפעילות גופנית עמד על 36.74%, לעומת 43.21% שכיחות בקרב נשים שלא הקפידו על תזונה בריאה וגם לא על פעילות גופנית.

נמצא עוד כי הקפדה על צריכת תזונה בריאה (מיקום בשליש העליון של הדירוגהוריד ב-15.4% את הסיכון לזיהום ב-HPV באופן מובהק.

ממצאי המחקר מצביעים על כך שדפוסי תזונה בריאים תורמים לחיזוק המערכת החיסוניתשהיא גורם חיוני למניעת זיהום HPV. נוגדי חמצון תזונתייםהנמצאים בשפע במזונות כמו ירקותפירות ודגנים מלאיםעשויים למלא תפקיד אינטגרלי במאבק בזיהום בנגיף על ידי ויסות תגובה חיסונית ושכפול ויראליכמו כןעלייה מתונה בפעילות גופנית בעצימות בינונית עד נמרצתכלומר שעת פעילות נוספת בשבוענמצאה קשורה לירידה קלה בסיכון לזיהום HPV.

המחקר פורסם בכתב העת Frontiers in Public Health ב-2 באוקטובר 2024, תורגם והונגש לציבור על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן לרגל שבוע המודעות לקידום המאבק בסרטן צוואר הרחם.

מחקר אמריקאיהקשר בין נגיף הפפילומה האנושי ותזונה פרו-דלקתית

נגיף הפפילומה האנושי (HPV) אחראי לכמעט 100% מן המקרים של סרטן צוואר הרחםידוע כבר כי מצבים של דלקת כרונית וסטרס חמצוני בגוף קשורים בסיכון לזיהום בנגיף HPV, לנגעים טרום סרטניים ולסרטן צוואר הרחםעתה במחקר חדש נבדק הקשר בין זיהום בנגיף ובין תזונה מעודדת או נוגדת דלקתיות.

החוקרים בחנו את הנתונים של 9,256 נשים אשר השתתפו בסקר בריאות בארה"ב בין השנים 2016-2003, במסגרתו נתנו דגימת DNA שנבדקה לנוכחות HPV. התוצאות סווגו לשלוש קטגוריותללא HPV, זיהום HPV בזנים בסיכון נמוך וזיהום HPV בזנים בסיכון גבוהבסך הכל נמצא כי 4,100 מהנשים היו נשאיות של נגיף HPV.

המשתתפות גם ענו על שאלון שעסק בתזונה שלהן במהלך 24 השעות שקדמו למילויועל סמך התשובות נבנה מדד dietary inflammatory index (DII®) המודד את מידת הדלקתיות של דפוס התזונהככל שהניקוד גבוה יותר התזונה נחשבת למעודדת דלקתיות יותרמרכיבי התזונה שנכללו היו אנרגיהאלכוהולחלבוןסיביםכולסטרולפחמימותשומן כוללשומן רוויחומצת שומן רב בלתי רוויה (PUFA), חומצות שומן חד בלתי רוויות (MUFA), חומצות שומן n-6, חומצות שומן n-3, ויטמינים (A, B6, B12, C, D ו-E), תיאמיןריבופלביןניאציןברזלמגנזיוםאבץחומצה פוליתסלניוםקפאין ובטא-קרוטןעל סמך התוצאות סווגו המשתתפות לשלוש קבוצותכאשר הקבוצה השלישית התאפיינה בתזונה שהוגדרה כמעודדת דלקתיות במידה הרבה ביותר.

בניתוח התוצאות נמצא כי משתתפות שהיה להן זיהום ב-HPV נטו לקבל ציון DII גבוה יותר מאלה ללא HPV. לאחר תקנון לניטרול גורמים כמו משקלעישוןפעילות גופנית ושתיית אלכוהול נמצא כי נשים אשר צרכו תזונה שהוגדרה כמעודדת דלקתיות (קבוצה שנייה ושלישית של מדד DII) היו בסיכון גבוה יותר של 20% ו-27% לזיהום HPV, לעומת הנשים אשר תזונתן נמצאה פחות מעודדת דלקתיות.

לסיכוםהחוקרים מציינים כי המחקר מדגים שציון מדד DII גבוה יותרהמעיד על תזונה פרו-דלקתיתקשור באופן מובהק לסיכון מוגבר לזיהום ב-HPV.

תזונה המאופיינת ברמות גבוהות של קלוריותמלחמזון מעובדבשר אדום וסוכרים רכיבים התורמים לציוני DII גבוהים יותר ידועה כמחמירה דלקת מערכתיתובכך עלולה להחליש את יכולתה של מערכת החיסון לנקות זיהומי HPV. לעומת זאתתזונה בריאההכוללת צריכה קבועה של חומרים מזינים נוגדי חמצוןכמו ויטמינים A, C ו-E, הוכחה כמורידה את הסיכון לזיהום HPV ואף לסרטן צוואר הרחםעל כןרצוי להגביר צריכת מזונות אנטי דלקתיים כדי להוריד את הסבירות לזיהום בנגיף.

המחקר פורסם בכתב העת BMC Public Health ב-1 בנובמבר 2024, תורגם והונגש לציבור על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן לרגל שבוע המודעות לקידום המאבק בסרטן צוואר הרחם.

שירות ייחודי של האגודה למלחמה בסרטן ייעוץ מיני ללא תשלום

האגודה למלחמה בסרטן מפעילה שירות ייעוץ בנושאי דימוי גוףמיניותאינטימיות ופוריות לנשים המתמודדות עם סרטן צוואר הרחםלמחלימות ולחולים בסוגי סרטן נוספיםהייעוץ מיועד לכל חולה המעוניינת להתייעץלחלוק לשתף בתחושות ההתמודדות ולקבל מידע על השפעות המחלה על המיניות והפוריותאפשרויות הטיפול ושיקום התפקוד המיני וכן הפניה למומחים מקצועיים נוספיםהשירות ניתן על ידי מטפלת במיניות של האגודהבעבריתרוסית ואנגליתבפגישה אישיתבשיחת טלפון או בזוםללא תשלום וללא צורך בהפניהטלפון: 03-5721643 או דוא"ל: miniut@cancer.org.il


האגודה למלחמה בסרטן היא ארגון ללא כוונות רווח וכל שירותיה ניתנים לחולים ולבריאים ללא תשלוםהודות לתרומות הציבורמאז הקמתה בשנת 1952. האגודה פועלת בכל הדרכים לקידום המחקרדרכי המניעההאבחון המוקדם ושיפור אמצעי הטיפול והשיקום של חולים ומחלימיםבאגודה פועלים כ-3,500 מתנדבים הפרוסים בכ-70 סניפים ברחבי הארץהשותפים לקידום המאבק בסרטן בקהילה המקומיתכיו"ר האגודה למלחמה בסרטן בהתנדבות מכהן בשנים האחרונות פרופמשה מיטלמןלצדו בתפקיד סגן יו"ר אגודה מכהן מר ליאון רקנאטי העושה זאת בהתנדבות מאז 1988. בין היתר פועלים בשנים האחרונות בוועד המנהל של האגודה למלחמה בסרטן גם פרופעידו וולףפרופברוך ברנר ופרופסיגל טלכל חברי הוועד המנהל וחברי ועדות המומחים המייעצות של האגודה למלחמה בסרטן פועלים בהתנדבות מאז הקמתהכך בין היתר גם פרופרונית סצ'י פאינרו ופרופאיתן פרידמן חברי ועדת המחקר של האגודה וכן פרופאהרון צ'חנוברזוכה פרס נובל לכימיה לשנת 2004 המכהן בהתנדבות בתפקיד נשיא הכבוד של האגודה למלחמה בסרטןלמידע נרחב על אודות שירותי התמיכה והמידע המגווניםהיכנסו לאתר האגודה למלחמה בסרטןאו התקשרו 24/7 בשיחת חינם לטלמידע שמספרו 1-800-599-995

===

מצורפת תמונת אילוסטרציה וכן סרטונים לשימוש חופשי עם הקרדיטהאגודה למלחמה בסרטן.

ד"ר צבי ואקנין מדבר על חשיבות ביצוע החיסון

https://youtu.be/9od_rRBdhk0

פרופטליה לוי מדברת על חשיבות הבדיקה

https://youtu.be/Zjz5Z-fbKZM

המחלימה אופיר מיארה קוראת להיבדק

https://www.youtube.com/watch?v=TR-67Ye3fY8


סרטון על החיסון


https://youtu.be/9Nb5GCeaY7Y


אפשר למגר את סרטן צוואר הרחם

https://youtu.be/W0OnNfxBsGM

סרטון על הבדיקות

https://www.youtube.com/watch?v=e1mWJO_a5VU