Translate

יום רביעי, 25 בדצמבר 2024

גבר בן 49 לקה בלבו במהלך רכיבה בפארק הירקון - צוות מד"א וצוותי הרפואה באיכילוב הצילו את חייו וגם דאגו לכלבו.מאת: שרית יוכפז

 


 

 

גבר בן 49 לקה בלבו במהלך רכיבה בפארק הירקון - צוות מד"א וצוותי הרפואה באיכילוב הצילו את חייו וגם דאגו לכלבו

 

אתמול  בשעה 10:02 התקבלה במוקד חירום 101 של מד"א קריאה על גבר שחש בכאבים בחזה בזמן רכיבה על אופניים בפארק הירקון בתל אביב. צוות ניידת טיפול נמרץ של מד"א בראשות הפראמדיק עמית גבאי, הנהג החובש מחמוד אבו ראס, וחובש רפואת חירום מיחידת האופנועים של מד"א דרור משה – הוזנקו במהירות למקום.

 

בהגיעם, זיהה הצוות גבר בן 49 שוכב על הדשא סמוך לאופניו, בעוד כלבו מסוג בורדר קולי יושב לצידו בנאמנות.




 

צוות מד"א פינה את המטופל ביחד עם כלבו לבית החולים איכילוב, אשר אובחן עוד בניידת טיפול נמרץ עם אוטם חריף ונזקק לצנתור דחוף שהציל את חייו.

 

הסיטואציה היא סיטואציה לא שגרתית כלל לבתי חולים בארץ. אין הנחיות איך להתנהל עם חיית מחמד או חיה טיפולית אבל באירוע הזה הייתה הבנה מלאה של הצורך להתחשב במטופל. במד"א ובאיכילוב החליטו לאפשר לכלב פאצ׳י להצטרף לכל התהליך.

 

כשצוותי הרפואה באיכילוב הבחינו כי המטופל הגיע בניידת טיפול נמרץ של מד"א עם כלבו, החליט הצוות הרפואי, בראשותו של פרופסור אמיר הלקין, מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית באיכילוב, להביא אלונקה מיוחדת לכלב כדי שיוכל ללוות את בעליו ולחכות לו מחוץ לחדר הצינתורים עד שיסיים את הצנתור.

 

פראמדיק מד"א עמית גבאי סיפר: "כשאבחַנו את מצבו של הגבר, הוא היה בהכרה מלאה אך סבל מכאבים חריפים בחזה. לאחר בדיקות הבנו שמדובר באוטם חריף בשריר הלב, והתחלנו בטיפול מציל חיים. תוך כדי פינויו לניידת טיפול נמרץ, יצרנו קשר עם פרופ' קובי שחם, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, שהנחה אותנו לפנות את החולה ישירות לחדר הצנתורים בבית החולים איכילוב. במהלך ההכנה לפינוי התעוררה שאלה לא שגרתית: מה עושים עם הכלב? החולה ביקש שלא להשאיר אותו מאחור, והחלטנו מיד לקחת אותו איתנו. הכלב התלווה אליו לאורך כל הדרך ונשאר לצדו גם במהלך הטיפול הראשוני בבית החולים".

 

מדובר במקרה חריג שבו נדרש הצוות לשלב בין טיפול רפואי לבין דאגה לבעל החיים של החולה. "שמחנו שמצבו של החולה השתפר, ואנו מאחלים לו החלמה מהירה", סיכם גבאי.

 

פרופ' אמיר הלקין, מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית באיכילוב ביצע את הצנתור וסיפר על ההחלטה לאפשר לכלב פאצ'י ללוות את בעליו: "אנו נוהגים ומשתדלים תמיד לחשוב מחוץ לקופסא כאן באיכילוב בכל מה שקשור לטיפול במטופלים. ברגע שהבנו את הקשר העמוק אנחנו איפשרנו את הליווי של פאצ'י. כל מה שאפשר לבצע למען המטופלים שלנו אנו נעשה זאת בשמחה". הוא הוסיף כי: "אנחנו מאמינים שבזכות כך שאיפשרנו למטופל להיות מלווה על ידי כלבו הצלחנו להעניק לו ביחד, צוות הרפואה וצוות מד"א, טיפול מיטבי ומעט שקט בסיטואציה לא שגרתית זו – דבר היוביל אותו להחלמה מיטבית יותר."

 

המטופל דור הוסיף כי

 ״אני מוקיר תודה לצוותי מד״א ואיכילוב ומעריך את ההבנה של המצב המיוחד והאפשרות שפאצ׳י יצטרף אליי. זה הרגיע אותי מאוד במהלך הטיפול ונתן לי להתרכז בהחלמה בראש שקט״

 

צוות מד"א והמרכז הרפואי ת"א -איכילוב מדגישים כי לצד הטיפול הרפואי מציל החיים, רואים ארגונים אלו חשיבות מלאה בדאגה לרווחת המטופלים, גם במקרים ייחודיים שכאלה.

                         מרגש. כל הכבוד

צילום באדיבות מד"א 

מאת שרית יוכפז

יום שלישי, 17 בדצמבר 2024

הצלחה גדולה לכנס הארצי למשפחות לילדים עם מוגבלויות במכללת גבעת וושינגטון:מאת שרית יוכפז

  

הצלחה גדולה לכנס הארצי למשפחות לילדים עם מוגבלויות במכללת גבעת וושינגטון:

"הכנס מוכיח את כוחם של הקהילה והשוויון

 ואת עוצמתו של הביחד" מאת: שרית יוכפז

הכנס, שנערך היום (ג') לראשונה במכללת גבעת וושינגטון, נפתח בהרצאתה המרגשת של ח"כ לשעבר, שירלי פינטו, שסיפרה על העשייה הרבה למען אנשים עם מוגבלות בחירום, אותה היא מקדמת בימים אלה * במושבים השונים שנערכו בכנס, נחשפו מחקרים רבים וחדשים, העוסקים בהיבטים החינוכיים, הבריאותיים, המשפטיים והחברתיים עימם מתמודדות משפחות לילדים עם מוגבלויות * "עבור משפחות כמונו, הכנס הוא נקודת אור שמנגישה מידע רב ושימושי, מעניקה כלים ומאפשרת התמודדות טובה יותר עם האתגר", אמר אב לילד עם מוגבלות שהגיע לכנס * לאור השנה הכואבת, הוחלט להקצות מושב מיוחד להשפעות מלחמת 'חרבות ברזל' על המשפחות וילדיהן.



כנס ראשון מסוגו, העוסק במשפחות לילדים עם מוגבלויות, התקיים היום (ג') במכללה האקדמית גבעת וושינגטון ובשיתוף אוניברסיטת אריאל, בנוכחותם של מאות חוקרים, אנשי אקדמיה וחינוך, הורים לילדים עם מוגבלויות ואנשי רווחה ובמעמד חה"כ לשעבר- שירלי פינטו, ד"ר אליסיה גרינבנק- מארגנת הכנס וראשת החוג האקדמי לחינוך מיוחד במכללת גבעת וושינגטון, פרופ' ריקי טסלר- הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל, ד"ר אורנה זעירא- סגנית נשיא מכללת גבעת וושינגטון, שילה כץ, מנכ"ל גבעת וושינגטון וחברי הוועדה המארגנת של הכנס.

 

הכנס, שכלל עשרות מושבים והרצאות, נפתח בהרצאתה המרגשת של ח"כ לשעבר שירלי פינטו: "כל ילד עם מוגבלות הוא יקום שלם של יכולות וכוח, אך המפתח להצלחתו טמון בתמיכה האיתנה של המשפחה. הוא זקוק לשלושה עמודי תווך מהותיים: אמונה, העצמה, וחינוך, שיפתח את הפוטנציאל הייחודי הטמון בו. המשפחה היא המנוע האמיתי של השינוי, יחד עם הצוות הטיפולי הוא הכוח המניע והתומך שמאפשר לכל ילד להגשים את החלומות שלו. אני מברכת על קיום הכנס המשמעותי הזה, ומקווה שמכאן נצא כולנו עם תובנות חדשות וכלים פרקטיים כדי לחזק את המשפחות ולבנות עתיד טוב יותר. אני מאמינה שלכל אחד יש תרומה משלו לעולם, והמשימה שלנו היא לסייע לכל ילד,  למצוא את הנתיב המיוחד שלו ולהאמין בכוחות הפנימיים שלו."

 

בראש הכנס, עליו עמלו במכללת גבעת וושינגטון ובאוניברסיטת אריאל במשך חודשים ארוכים, עמדה ד"ר אליסיה גרינבנק, ראשת החוג לחינוך מיוחד במכללה האקדמית לחינוך, גבעת וושינגטון: "התרגשות רבה לראות את הכסאות המלאים באולמות הכנס השונים ולדעת שאנו מנחילים מידע חשוב, ערכי, שימושי ומשמעותי הן לאנשי המקצוע והאקדמיה בשדות החברה, החינוך והרווחה, והן למשפחות לילדים עם מוגבלויות. אני רואה חשיבות רבה בהמשך קידום הדיח בנושא ונמשיך לפעול להרחבת הידע והנגשתו בכל דרך אפשרית".

 

ד"ר אורנה זעירא, סגנית נשיא מכללת גבעת וושינגטון:"משפחות לילדים עם מוגבלויות עומדות בחזית ההתמודדות החברתית, החינוכית והרגשית בחברה הישראלית והכנס שערכנו העניק הזדמנות יוצאת דופן להציג

 

 

 

את התובנות המחקריות המתקדמות ביותר ולשמוע את קולם של אלו שחווים את המציאות היומיומית הזאת".

 

פרופ' ריקי טסלר, הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל"אנו גאים על קיומו של כנס חשוב ומשמעותי זה, שהציב לראשונה את סוגיית המשפחות לילדים עם מוגבלויות במרכז הבמה המחקרית והמקצועית בישראל. שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת אריאל למכללת גבעת וושינגטון מדגיש את המחויבות שלנו ליצירת ידע ולפיתוח מענים חדשניים שיכולים לשפר את איכות חייהם של הילדים ובני משפחותיהם. אין לי ספק בתרומתו של הכנס לשיח החברתי והמקצועי וכי שיתוף פעולה זה יהווה בסיס לשיתופי פעולה נוספים בתחום זה."

 

שילה כץ, מנכ"ל גבעת וושינגטון, אמר בתום הכנס: " דווקא בימים אלו, כשחטופינו נמצאים כבר כ-440 ימים בשבי וחיילינו ממשיכים להילחם למען ביטחון ישראל בכל גבולותיה, כנסים כמו כנס זה מזכירים את כוחה של הקהילה ואת התקווה לניצחון הן בשדה הקרב והן בשדה החינוך והחברה. אנו גאים על קיום הכנס כאן אצלנו, במכללה האקדמית לחינוך גבעת וושינגטון, כשהוא מאגד קהלי יעד מגוונים ובהם אנשי חינוך, הורים לילדים עם מוגבלויות, אנשי אקדמיה ומטפלים. הכנס, הנערך בסימן חודש המודעות לזכויות אנשים עם מוגבלות, מדגיש את החשיבות שבחקר והעמקה בתחום המורכב והמשמעותי הזה, במטרה להוביל שינוי ולהשפיע על המציאות. אנו מברכים על שיתוף הפעולה הפורה עם אוניברסיטת אריאל, שמוכיח כיצד שותפויות חזקות יוצרות תשתית לידע ולתובנות חדשות. ההשתתפות המרשימה והמעורבות הרבה של מאות המשתתפים בכנס, מעידות על הצורך ועל הכוח של יוזמות מסוג זה".

 

הורים רבים לילדים עם מוגבלויות שנכחו במושב הפתיחה ובהרצאות השונות הביעו התרגשות רבה מהתכנים שנחשפו בכנס. יובל, אב לילד עם מוגבלות, אמר: "הכנס נתן לי כלים להכיר טוב יותר את עולמו של הבן שלי מצד אחד, ומצד שני מצאתי שאני לא לבד במסע המאתגר הזה. יחד איתי ניצבים הורים רבים באותו האתגר ויש נחמה רבה בחיבור שנוצר ובידע המשותף שצברנו".


בין המושבים שנערכו בכנס, נדונו תחומי החקיקה וזכויות הורים לילדים עם מוגבלות, היבטים בריאותיים בילדים הלוקים בתסמונות נדירות, התמודדות של משפחות לילדים

בוגרים עם מוגבלויות, התמודדות של משפחות לילדים עם מוגבלות בגיל הרך, הכלה חברתית במסגרות פנאי והתמודדות רגשית ועוד. 

מושב ייחודי דן, ברוח התקופה, בהשפעת מלחמת 'חרבות ברזל' על משפחות לילדים עם מוגבלויות, ובו עסקו אנשי המקצוע בהתמודדות המשפחות עם גיוס למילואים, טראומה משפחתית וסיוע למשפחות בתקופת חירום.

צילום אושרת עקיבא.
מאת שרית יוכפז

השתתפותה של עמותת "למענם רופאות ורופאים למען שורדי שואה" בכנס לאומי בנושא "עתיד הגיל השלישי והשיקום" בנוכחות שר הבריאות, מנכ"ל משרד הבריאות, יו"ר ועדת הבריאות, מנכ"לים קופות חולים ועוד, בעיר ראשון לציון . מאת שרית יוכפז

 

 קרדיט  צילום לעמותת למענם.
השתתפותה של עמותת "למענם רופאות ורופאים למען שורדי שואה" בכנס לאומי בנושא "עתיד הגיל השלישי והשיקום" בנוכחות שר הבריאות, מנכ"ל משרד הבריאות, יו"ר ועדת הבריאות, מנכ"לים קופות חולים ועוד
בעיר ראשון לציון

    מאת שרית יוכפז


 

עמותת "למענם – רופאות ורופאים למען שורדי שואה" התארחה בכנס לאומי בנושא "עתיד הגיל השלישי והשיקום"


עמותת "למענם – רופאות ורופאים למען שורדי שואה" השתתפה בכנס הלאומי "עתיד הגיל השלישי והשיקום", שאורגן על ידי רשת בית בלב מקבוצת מכבי שירותי בריאות בראשון לציון.


הכנס, שהונחה על ידי העיתונאי גדעון אוקו, עסק בפתרונות חדשניים לשיפור איכות החיים של בני הגיל השלישי ובהתמודדות עם אתגרי ההזדקנות, ובמהלכו השתתפו ח"כ אוריאל מנחם בוסו, שר הבריאות;
 מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב; מר רן סער, יו"ר מכבי שירותי בריאות; ח"כ יוני מישרקי, יו"ר ועדת הבריאות, מנכל"ים שירותי בריאות מכבי, כללית, מאוחדת ולאומית ועוד רבים.


מטעם עמותת "למענם" השתתפו ד"ר בעז תדמור, יו"ר הוועדה הרפואית של העמותה; ד"ר גל מידן, רופא בכיר במרכז הגריאטרי 'בית רבקה' ומתנדב בתחום הגריאטריה בעמותה; מאור ג'ינו, מנהל הרפואי של העמותה; שרה זוננפלד, חברת ועד העמותה; רז אביטן כץ, מנכ"ל העמותה; וורד ספיר זונשיין, סמנכ"לית העמותה.


השתתפות העמותה בכנס הדגישה את מחויבותה להוביל שינוי בטיפול הרפואי והחברתי בשורדי שואה, תוך יישום פתרונות חדשניים והתמקדות בצרכים המיוחדים של אוכלוסייה זו
.

 

יום שני, 9 בדצמבר 2024

"מצבי סטרס ומשבר: החרדה והמלחמה מגבירים את התחלואה האורולוגית" מאת: שרית יוכפז

 


                                                  יפית שובל ופרופסור דובדבני צילום יח"צ


"מצבי סטרס ומשבר: החרדה והמלחמה מגבירים את התחלואה האורולוגית"

                                                         מאת: שרית יוכפז

הכנס השנתי של איגוד הישראלי לאורולוגיה נערך בין התאריכים 2 ל-5 בדצמבר במלון רויאל ביץ' באילת, בהשתתפות בכירי האורולוגים והאורולוגיות בישראל. בכנס, המתקיים מזה 42 שנים, נדונו נושאים רבים וחשובים המעסיקים את קהילת האורולוגיה בישראל, ובינהם גם דיון בהשפעות המלחמה על התחלואה האורולוגית והבריאות הכללית של האוכלוסיה בישראל.

בפאנל זה דנו הרופאים/ות בעלייה במספר החולים הפונים עקב החמרה במחלות כרוניות או התפרצות מחלות חדשות, תוך הדגשת הקשר בין מצבי דחק, חרדה ותסמיני דיכאון לבין תחלואה אורולוגית. ד"ר שירה חתומי, מנהלת המרכז לרפואה יועצת "מגדל המאה" בת"א הסבירה: "בעתות מלחמה כולנו חווים פחד, בלבול ודאגה, המשפיעים על כל תחומי החיים, ובפרט על בריאותנו. מצבי דחק פסיכולוגי נמצאו קשורים לדליפות שתן, במיוחד בקרב מבוגרים, כאשר איבוד שתן מדחיפות לעיתים נובע ישירות מצבי דחק וחרדה."

בשנה האחרונה נצפתה עליה ניכרת בפניה ליעוץ אורולוגי לאבחון וטיפול בהפרעות מתן שתן הקשורות לדיכאון וחרדה, בהשוואה לתקופה שקדמה למלחמה (כך לפי נתוני קופות החולים).

יפית שובל, יו"ר עמותת החולים "שלפוחית בריאה", 

הצטרפה לדברים וציינה כי נרשמה עלייה של למעלה מ-40% בפניות לעמותה לקבלת סיוע, מידע ותמיכה בעקבות המלחמה. היא הדגישה את הצורך במתן מענה לאוכלוסיות הפגיעות ביותר, במיוחד נשים, הסובלות לעיתים מדלקות חוזרות ודליפות שתן בשל ירידה בתפקוד מערכת החיסון בעקבות מצבי דחק.

בכנס השנתי השתתפו פרופ' דובדבני יו"ר האגוד הישראלי לאורולוגיה; פרופ' צ'רטין מבי"ח שערי צדק פרופ קובי סתיו ממרכז רפואי שמיר אסף הרופא.

פרופ שי גולן ממרכז רפואי רבין בלינסון ופרופ' עמי סידי

לשעבר מנהל מחלקת האורולוגיה בוולפסון, ועוד אורולוגים בכירים רבים.

בפאנל המדובר, בהובלת ד"ר שירה חתומי,

השתתפו ד"ר רוית יחיאלי מומחית לכירורגיה אורולוגית במרכז הרפואי תל אביב, ד"ר עדית דובי סובול מומחית באורולגיה מבוגרים וילדים (יו"ר החוג לאורולוגיה קהילתית), וד"ר גיל מאייר מבי"ח בני ציון בחיפה.

הדיון בפאנל הציג תמונה מורכבת, המדגישה את הצורך בגישה רב תחומית לטיפול, המשלבת מומחים ומומחיות באורולוגיה ובמקביל חיזוק ותמיכה נפשית.